Monday, May 9, 2011

Algus...

Sel nädalavahetusel sai süvendatult tegeleda mullatöödega. Ehk siis teistkordselt läbi kaevata aida taha tekitatud peenramaa. Üllataval kombel ei olnudki ükski angervaksa- ega pilliroovõrse jõudnud eelmisel korral kaevatud maaalale uuesti kasvama hakata. Ju siis olin möödunudnädalastel kaevetöödel eriti põhjalik olnud ja suutnud kõik peenramaale mitte ettenähtud juurikad eemaldada. Mitte ei suutnud seda musta mullapinda vaadata ilma kiusatusele vastu panemata ning sestap sai kõikide "nii-igaks-juhuks" kaasavõetud seemnepakkide sisu maha külvatud. Võib-olla sai pisut vara, võib-olla mitte. Suurt saaki ma nagunii ei oota, kõik saab esialgu rohkem nii katsetamise pärast maha pandud. Pealegi tõusis külvamise ajal ootamatult tugev tuul ning iilid puhusid enamuse seemnetest sinna, kuhu mina neid oma käega mitte ei oleks pannud... :)
Küll aga said täiesti sihilikult majaesisesse lillepeenrasse istutatud piparmündi-, lavendli- ja petersellitaimed. Ja suure tõenäolisusega lisanduvad neile veel tuleval nädalavahetusel sibulad ja küüslauk ja basiilik ja nii edasi, sest aidatagune ruum sai suure agarusega viimseni ära kasutatud ning maad juurde kaevata lillepeenrasse on tunduvalt lihtsam kui angervaksa ja pilliroogu välja juurida ning 20 kiloseid sõelmeid peenrast minema veeretada :)
Kuna planeeritud töödega saime oodatust varem valmis oli mahti rohkem ka ringi vaadata ja oma maid avastada. Üllatusena avastasin, et meie tohutusuur väli ja osa aiast on nurmenukke täis. Meil on nüüd isiklik vaarikapõld ja vaarikamets ning osa neist ronib koos pillirooga lausa köögiaknast sisse (no vist ikka on need vaarikad), kadakatega kasesalud, imeilus ülaseid täispikitud metsasalu otse aia taga, suur ploomipuu (tõenäoliselt) ja veel mingeid luuviljalisi ning metsmaasikad otse aias. :)



No comments: